Ionut Sacultanu

Apicultor Ionut Sacultanu


Locatie -sat Vorovesti, comuna Miroslava, judetul Iasi


Ionut Sacultanu a terminat universitatea agricola USAMV Iasi, preda la liceul agricol de la Miroslava, este apicultor, si ii invata si pe elevii lui cum sa aiba grija de stupi si albine.


Ionut ne invata ca apicultura este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile care au un punct comun : dragostea de albine,natura, aer liber. Apicultura are o latura materiala (se obtine miere, polen, pastura, ceara, propolis) cat si una spirituala. Nimic nu se compara cu zumzetul unui roi de albine sau cu o plimbare prin stupina ta. Stupi care pulseaza de viata, albine care se intorc cu desagii plini de polen si miere, matci care perpetueaza viata,trantori in permanenta cautare a dragostei. Ce poate fi mai inaltator? Ce alta indeletnicire mai poate crea atata multumire de sine? Raspunsul e simplu: stupi, stupari, albine, natura, sunt partiale aceluiasi intreg si acela se numeste apicultura.

Ionut Sacultanu este partener in proiectul COOPERARE CU PRODUCĂTORII LOCALI PENTRU DEZVOLTAREA PACHETULUI”ROADE ȘI MERINDE”, finantat prin PROGRAMUL NAȚIONAL DEDEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020, Program finanțat de Uniunea Europeanăși Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARERURALĂ, submăsura sM16.4 din cadrul PNDR 2014-2020.  Alături de Local Hub srl, lider în prezentul proiect, parteneri sunt Asociatia Femeilor din Mediu Rural „Olga Sturza”, Liceul Tehnologic Agricol„Mihail Kogalniceanu” Miroslava, Asociatia de Legume Fructe Prisacani, Persoana Fizica Autorizata Sacultanu Ion, Persoana Fizica Mihai Timofte.

Ionut Salcutanu a fost gazda mai multor vizitela ferma in cadrul proiectului, in functie de sezon, participantiipot afla mai multe despre miere si produsele din miere, precum sialbine si viata lor.

Vizita este gratuita, dar pentru cei interesati  pot fi oferite suplimentar contra cost mici pachete continand produse locale de la ferma vizitata, pachete pre-definite in functie de sezon. Aceste pachete de produse contribuie la sustinerea agriculturii si producatorilor locali. Toate  produsele din pachet sunt realizate de fermierii colaboratori ai Roade si Merinde.

Confirmarile si programarile se fac doar in scris, pentru a putea saverificam inainte cu fermierii si sa nu se suprapuna vizitele ca intervale orare. Conditiile de participare implica acordul insotitorilor pentru preluarea unor fotografii in timpul vizitelor ghidate si publicarea acestora pe site-ul de promovare al Roade siMerinde

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mulțumim pentru abonare!
Ceva nu a funcționat. Mai încercați.