Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu”

Liceul Tehnologic Agricol“Mihail Kogălniceanu”


Locatie -sat Miroslava, comuna Miroslava, judetul Iasi


Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu”http://www.liceulmiroslava.ro/ este o instituţie de învăţământ care oferă pregătire în domeniul agricol. Aici se urmăreşte formarea şi dezvoltarea personalităţii elevilor, promovarea educaţiei pentru valori,stimularea creativităţii tinerilor şi a spiritului antreprenorial,asigurând o pregătire solidă, bazată pe cunoştinţe de cultură generală şi pe formarea de competenţe profesionale, care să permită absolvenţilor exercitarea unei profesii, realizarea propriei afaceri, continuarea studiilor  în forme superioare de învăţământ.


Prin resursele umane şi materiale de care dispune, Liceul TehnologicAgricol “Mihail Kogălniceanu” răspunde cerinţelor de satisfacere a nevoilor de dezvoltare personală a tinerilor şi adulţilor din zona ocupaţională, asigurând pregătirea la nivelul standardelor şi capacitatea de adaptare la condiţiile sociale actuale.  Liceul detine un sector agronomic cu o suprafaţă de 107ha teren agricol in care sunt prezente următoarele culturi: orz,orzoaică, grâu, floarea soarelui, sfeclă furajeră, lucernă,gradina de legume, vie şi livada (+ parcuri), un sector zootehnic cu suine, bovine, cabaline, ovine si caprine, avicol, si un sector mecanic in care sunt pregatiti mecanici auto, mecanici agricoli,exista un parc de maşini agricole, un service auto şi unul agricol.


Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogalniceanu” Miroslava isi afla inceputul in Institutul de Educatie pentru Fiii de Nobilideschis la Miroslava la 24 octombrie 1831, in palatul marelui boiermoldovean, Vasile Beldiman, situat pe un “deal romantic”, asa cumil prezinta in cartea sa, “Tainele inimii”, unul dintre eleviiprimei promotii, Mihail Kogalniceanu. Suntem indreptatiti sa sustinemca in acest institut isi gaseste originea invatamantul agricol dinMoldova, intrucat printre obiectele ce se predau aici, la marecinste, avand in vedere ca elevii erau toti fii de mari mosieri, eraIstoria Naturala in care plantele sunt grupate si studiate dupasistemul agronomic filotehnic si nu dupa cel propus de biologie.


Liceul Tehnologic Agricol “MihailKogalniceanu” Miroslava este partener in proiectul COOPERARE CU PRODUCĂTORII LOCALI PENTRU DEZVOLTAREA PACHETULUI”ROADE ȘI MERINDE”, finantat prin PROGRAMUL NAȚIONAL DEDEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020, Program finanțat de Uniunea Europeanăși Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARERURALĂ, submăsura sM16.4 din cadrul PNDR 2014-2020.  Alături deLocal Hub srl, lider în prezentul proiect, parteneri sunt AsociatiaFemeilor din Mediu Rural „Olga Sturza”, Liceul Tehnologic Agricol„Mihail Kogalniceanu” Miroslava, Asociatia de Legume Fructe Prisacani, Persoana Fizica Autorizata Sacultanu Ion, Persoana Fizica Mihai Timofte.


Liceul Tehnologic Agricol “MihailKogalniceanu” Miroslava a fost gazda mai multor vizite laferma pedagogica in cadrul proiectului, in functie de sezon. Punctulde start este in sat Miroslava, comunaMiroslava, judetul Iasi, la Liceul Agricol dinMiroslava, aflat la doar  10 minute de municipiul Iasi.


Se viziteaza palatul Olga Sturza,muzeul etnografic “Dumitru Bunea” ce include sectiile deunelte agricole pentru cultura mare; zootehnia în Moldova; Vizita continua in curtea liceului agricol Miroslava, care detine o ferma didactica de animale sialaturi un spatiu privat de gazduire si ingrijire cai de rasa.Se pot organiza si degustari de produse agricole create de liceeni,se poate achizitiona dulceata de morcovi si ardeiiute, levantica, alte produse. De la liceul agricol vizitacontinua in functie de sezon la un apicultor sau o ferma de legume sau o livada de ciresi din satele Vorovesti sau Ciurbesti ale comunei Miroslava. Ultima parte, cuprinzand vizita la stupi, ferma delegume sau livada de ciresi, implica o noua deplasare de la Miroslavain satele Vorovesti sau Ciurbesti, aflate la 10 -15 minute distanta de liceu, cu acordul fermierilor si prezenta lor la orele agreate.

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mulțumim pentru abonare!
Ceva nu a funcționat. Mai încercați.