Mihai Timofte

Legumicultor Mihai Timofte

Locatie -sat Vorovesti, comuna Miroslava, judetul Iasi


Ce vinde la Roade si Merinde: rosii, ardei gras, castraveti, vinete,gogosari, plante aromatice, ceapa verde, ceapa uscata; legume diversede sezon, rasaduri

Mihai Timofte și soția lui cultivă legume din tată în fiu, șiacum toți copiii îi calcă pe urme. Fiul cel mic cultivă legume în câmp și solarii, iar domnul Timofte pregătește răsadurile șitestează soiuri noi în solariile amenajate pe dealul de lângăcasa din sat Vorovești, comuna Miroslava, judetul Iasi.

De curând, solariile sunt deschise vizitelor copiilor și părinților interesați de creșterea legumelor și de posibilitatea de a-șiculege singuri produsele. Pe timpul iernii, solariile găzduiescrăsaduri verzi de roșii, ardei și ardei iute.

Domnul Timofte se implică și în comunitatea locală, fiind consilier local în cadrul primăriei Miroslava, considerată cea mai bogată comună din România.

Domnul Mihai Timofte este partener in proiectul  COOPERARE CU PRODUCĂTORII LOCALI PENTRU DEZVOLTAREA PACHETULUI ”ROADE ȘIMERINDE”, finantat prin PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ2014-2020, Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ,submăsura sM16.4 din cadrul PNDR 2014-2020.  Alături de Local Hubsrl, lider în prezentul proiect, parteneri sunt Asociatia Femeilor din Mediu Rural „Olga Sturza”, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava, Asociatia de Legume Fructe Prisacani,Persoana Fizica Autorizata Sacultanu Ion, Persoana Fizica MihaiTimofte.

Domnul Timofte a fost gazda mai multor vizite la ferma in cadrul proiectului, in functie de sezon, participantii pot afla mai multedespre legumele cultivate in sera sau in camp -aflate in diversestadii de crestere (de la rasad la legume gata de facut salata). Insezon vizita se extinde cu un atelier pentru copii de realizat sidegustat salata de legume si verdeturi proaspete.

Cel mai celebru vizitator la ferma domnului Timofte a fost excelentasa domnul ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm, in martie 2018.

Vizita este gratuita, dar pentru cei interesati  pot fi oferite suplimentar contra cost mici pachete continand produse locale de la ferma vizitata, pachete pre-definite in functie de sezon. Aceste pachete de produse contribuie la sustinerea agriculturii si producatorilor locali. Toate  produsele din pachet sunt realizate de fermierii colaboratori ai Roade si Merinde sau legumicultor MihaiTimofte.

Confirmarile si programarile se fac doar in scris, pentru a putea sa verificam inainte cu fermierii si sa nu se suprapuna vizitele ca intervale orare. Conditiile de participare implica acordul insotitorilor pentru preluarea unor fotografii in timpul vizitelorghidate si publicarea acestora pe site-ul de promovare al Roade siMerinde

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mulțumim pentru abonare!
Ceva nu a funcționat. Mai încercați.