Tura ghidata 5 Roade si Merinde in vizita la Olga Sturza

January 15, 2020

Vizita dureaza in medie 2-3 ore, posibil mai mult in functie de marimea grupului,sezon, activitati si varsta copiilor carefac parte din grup. Se organizeaza pentru grupuri de minim 10 participanti, maxim 25. Vizita are mai multe opriri si poate varia in functie de sezon si zilele de vizitare. O oferta particularizata se face pentru cei interesati.Transportul nu este organizat. Participantii pot ajunge la punctelede interes cu masinile proprii (si sunt incurajati sa se grupeze mai multi intr-un vehicol).

Punctul de start este in sat Miroslava, comuna Miroslava, judetul Iasi, la Liceul Agricol din Miroslava, aflat la doar  10 minute de municipiul Iasi.

Se viziteaza palatul Olga Sturza,muzeul etnografic “Dumitru Bunea” ce include sectiile deunelte agricole pentru cultura mare; zootehnia în Moldova; Vizita continua in curtea liceului agricol Miroslava, care detine o ferma didactica de animale si alaturi un spatiu privat de gazduire si ingrijire cai de rasa.Se pot organiza si degustari de produse agricole create de liceeni,se poate achizitiona dulceata de morcovi si ardei iute, levantica, alte produse.  

Vizita este gratuita, dar pentru cei interesati  pot fi oferite suplimentar contra cost mici pachete continand produse locale de la fermele vizitate, pachete pre-definite in functie de sezon. Aceste pachete de produse contribuie la sustinerea agriculturii si producatorilor locali. Toate  produsele din pachet sunt realizate de fermierii colaboratori ai Roade si Merinde sau elevii de la liceul Agricol Miroslava, producatori de la Asociatia Femeilor din Mediul Rural Olga Sturza, apicultor Ionut Salcutanu si legumicultor Mihai Timofte.

Confirmarile si programarile se fac doar in scris,pentru a putea sa verificam inainte cu fermierii si sa nu se suprapuna vizitele ca intervale orare. Conditiile de participare implica acordul insotitorilor pentru preluarea unor fotografii in timpul vizitelor ghidate si publicarea acestora pe site-ul de promovare al Roade si Merinde

Roade și Merinde este brandul promovat de S.C. LOCAL HUB S.R.L. ROADE SI MERINDE este un centru alimentar (food hub) care distribuie produse locale țărănești cuingrediente naturale și reale de la fermele țărănești mici dinjudețul Iași și județele vecine - sprijinind un sistem sănătos,vibrant de consum al unor merinde locale. Roade și Merinde este intreprindere sociala iar profitul realizat este dedicat unor proiecte pentru dezvoltare comunitară implementate de Fundaţia Centrul de Mediere și Securitate Comunitară.  

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mulțumim pentru abonare!
Ceva nu a funcționat. Mai încercați.