Tura ghidata Roade si Merinde pe malul Prutului

September 7, 2019

Vizita dureaza in medie 2-3 ore, posibil mai mult in functie de marimea grupului,sezon, activitati si varsta copiilor care fac parte din grup. Se organizeaza pentru grupuri de minim 10 participanti, maxim 25. Vizita la ferma are mai multe opriri si poate varia in functie de sezon si zilele de vizitare. O oferta particularizata se face pentru cei interesati.Transportul nu este organizat. Participantii pot ajunge la punctele de interes cu masinile proprii (si sunt incurajati sa se grupeze mai multi intr-un vehicol).

Vizita se petrece in sat Prisacani comuna Prisacani din judetul Iasi. Punctul de pornire este muzeul “Dorul Satului” cu produse vechi agricole si pentru gatit amenajat intr-o scoala, unde ne asteapta ca si ghid chiar custodele Doru, fost invatator care impartaseste povestile locului din vremea razboiului si pana in prezent.

Ne mutam apoi cu vizita la o ferma de animale, cu livada si cu stupi,unde se face degustare de miere si placinte. In functie de intervalul orar si disponibilitate, tura ghidata la ferma de animale si stupi il poate avea ca protagonist pe tanarul Luca, fermier in varsta de10 ani, care prezinta toti prietenii lui din ferma, de la porci,oi, gaini, rate, bibilici, iepuri si cainii care il ajuta la paza si organizarea corecta a activitatilor. Alte activitati complementare sunt organizate suplimentar, incluzand o vizita la o ferma mica de legume  sau vizita pe malul Prutului de unde se vede granita naturala intre Romania si Republica Moldova. Toamna putem merge la cules de struguri sau alte fructe.

Vizita este gratuita, dar pentru cei interesati  pot fi oferite suplimentar contra cost mici pachete continand produse locale de la fermele vizitate, pachete pre-definite in functie de sezon. Aceste pachete de produse contribuie la sustinerea agriculturii si producatorilor locali. Toate  produsele din pachet sunt realizate de fermierii colaboratori ai Roade si Merinde sau producatori de la Asociatia de Legume Fructe Prisacani.

Confirmarile si programarile se fac doar in scris,pentru a putea sa verificam inainte cu fermierii si sa nu se suprapuna vizitele ca intervale orare. Conditiile de participare implica acordul insotitorilor pentru preluarea unor fotografii intimpul vizitelor ghidate si publicarea acestora pe site-ul de promovare al Roade si Merinde 

Roade și Merinde este brandulpromovat de S.C. LOCAL HUB S.R.L. ROADE SI MERINDE este un centrualimentar (food hub) care distribuie produse locale țărănești cuingrediente naturale și reale de la fermele țărănești mici dinjudețul Iași și județele vecine - sprijinind un sistem sănătos,vibrant de consum al unor merinde locale. Roade și Merinde esteintreprindere sociala iar profitul realizat estededicat unor proiecte pentru dezvoltare comunitară implementate deFundaţia Centrul de Mediere și Securitate Comunitară.  

Persoana de contact: Anca Ciubotariu, coordonator de proiect, la adresa de email: anka_civ2000@yahoo.com  

Proiectul COOPERARE CU PRODUCĂTORII LOCALI PENTRU DEZVOLTAREA PACHETULUI”ROADE ȘI MERINDE”, estefinantat prin PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020,Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prinFONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, submăsura sM16.4din cadrul PNDR 2014-2020.  Alături de LocalHub srl,lider în prezentul proiect, parteneri sunt AsociatiaFemeilor din Mediu Rural „Olga Sturza”, Liceul Tehnologic Agricol„Mihail Kogalniceanu” Miroslava, Asociatia de Legume FructePrisacani, Persoana Fizica Autorizata Sacultanu Ion, Persoana FizicaMihai Timofte.

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mulțumim pentru abonare!
Ceva nu a funcționat. Mai încercați.